Content Coaching
Persoonlijke groei in de buitenlucht
 

Coaching

 

 NOBCO hanteert de volgende definitie voor coaching:

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

- Bewustwording en persoonlijke groei

- Het vergroten van zelfvertrouwen en

- Het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van de eigen mogelijkheden.

Coach en gecoachte* nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces. 

* onder gecoachte kan ook worden verstaan: een team dat als eenheid wordt gecoacht.


Het interactieve element van coaching maakt het ontzettend effectief en de dynamische lading van coaching is ook direct waar het grote verschil met reguliere therapie zit. Het maakt coaching ervarings- en oplossingsgericht in tegenstelling tot therapie, dat probleemgericht is. Allebei prima natuurlijk, maar niet met elkaar te verwarren.

Hoe we de coaching ook ingaan, voorwaarden zijn altijd veiligheid, vertrouwen en respect. Te allen tijden dragen we zorg voor jouw grenzen. 

Elke sessie opnieuw wordt het belang van humor en een flinke dosis relativeringsvermogen duidelijk. En omdat ik zo trots ben op deze twee prettig te combineren eigenschappen, krijg je die er kosteloos van me bij.  

Coaching met inzet van paarden

Coaching op de bank

Mijn eigen huiskamer is mijn praktijk. De kat gaat tijdens de sessie even buitenspelen en ja, wij gaan in gesprek. Maar gelukkig dat niet alleen. Een sessie is dynamisch en vaak volop in beweging. Letterlijk én figuurlijk, want coaching bij Content is ervaringsgericht. Er zijn tal van methodes en oefeningen die ingezet kunnen worden om patronen, barrières en vraagstukken tastbaar te maken. 

Een sessie laat zich overigens niet voorspellen. Jij geeft aan wat je nodig hebt en ik kijk binnen mijn professionele en persoonlijke mogelijkheden in welk vat we dat gaan gieten. De sessie zelf bepaalt de rest.

Van start gaan 

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We maken in een gesprek van zo'n 45 minuten contact en we hebben beide de gelegenheid om te ervaren of er een klik is. Zonder een prettige klik is coaching namelijk niet zinvol. We gaan in op de vraag: "wat heb jij nu nodig en kan ik je daarbij helpen?" 

Als je besluit met mij in zee te gaan, maken we een afspraak voor een uitgebreid kennismakingsgesprek. Hierin maken we helder wat het uitgangspunt voor jou is, wat jij nodig hebt en hoe ik daar een rol in ga spelen. 

Voortgang

Het verloop van een sessie of het coachingstraject is er een van onderzoeken, bijsturen, afstemmen en finetunen. Het loopt zoals het loopt. Dat is iedere keer weer het mooiste van een traject: exact dát treedt op de voorgrond wat op dat moment de aandacht nodig heeft. 

Ik werk overigens niet met een minimum of maximum aantal sessies. Iedereen en alles heeft een eigen tempo en dat valt niet in een kader te vatten. 

Heb je vragen, neem hier contact met me op. 

 

 

 

 

 

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn