CONTENT COACHING

Coaching Begeleiding Training


Paardenkracht voor pubers

 

Je ziet hem al van verre aankomen en toch overvalt hij stiekem iedere ouder: de pubertijd. Je zoon of dochter worstelt zich van je los en oefent om op eigen benen te staan. De grote vragen waar hij of zij nu mee worstelt zij Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat doe ik? Dit gaat met vallen en opstaan. Véél vallen en opstaan.

Dit vraagt behoorlijk wat flexibiliteit van het hele gezin en met name van jou als ouder. Je moet mee in het vallen en opstaan van je kind en dat is lang niet altijd eenvoudig.

En wat als het meer vallen dan opstaan is? Als de balans en de energie op een goed moment uit het zicht zijn geraakt? 

Contact maken met je puber lukt steeds minder of misschien zelfs wel helemaal niet meer en jij moet met lede ogen aanzien hoe je kind alleen aan het worstelen is met alle grote en kleine dingen die met deze levensfase gepaard gaan. 

 Het is als ouder goed je te realiseren in welke fase je kind zich bevind en soms is het simpelweg verstandiger om zelf wat en een professional in te schakelen die je puber kan ondersteunen en begeleiden op de punten waar jullie samen vast lopen.

 Paardenkracht voor pubers is een programma speciaal ontwikkelt voor kinderen in de leeftijd van 11 - 16 jaar, die ondersteuning nodig hebben op het gebied van emotionele en sociale ontwikkeling. Wat dit programma zo extra effectief en speciaal maakt is dat hierbij gebruik wordt gemaakt van de wijsheid, stabiliteit en rust van paarden.

 Paardenkracht voor pubers leert de jonge deelnemers bewust te worden van hun eigen gedrag en het effect daarvan op henzelf en hun omgeving. Ze worden ondersteunt en begeleid waar nodig en ze krijgen praktische en theoretische handreikingen rondom de thema's communiceren, grenzen, samenwerken en balans. En dit alles met als doel zichzelf beter te leren kennen, hun persoonlijke valkuilen te leren herkennen, hun sterke kanten effectief te leren inzetten en steviger en zelfverzekerder in hun schoenen te komen staan.

Voor wie? 

Paardenkracht voor pubers is voor jongens en meiden van 11 t/m 16 jaar die:

  • Niet lekker in hun vel zitten of moeite hebben om hun draai te vinden
  • Het lastig vinden sociale contacten te leggen
  • Zich eenzaam of onbegrepen voelen
  • Concentratieproblemen hebben
  • moeizaam contact maken met hun ouders
  • onzeker zijn over hun toekomst
  • Een negatief zelfbeeld hebben 
  • veel spanning of stress ervaren
  • Die aan de slag willen met zichzelf & balans willen vinden en houden

Met beide benen op de grond

Net als alle paardencoach sessies bij Content vindt ook Paardenkracht voor pubers op de grond, naast het paard plaats en dus nooit op het paard. Ervaring of zelfs affiniteit met paarden is niet nodig. Ook kinderen met angst voor paarden kunnen aan deze cursus deelnemen.

 

Wat is bij de cursus inbegrepen?

De kinderen krijgen in totaal 6 themabijeenkomsten van 2 uur waarbij ze werken in een groep van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen; een werkboek met theorie en praktijk informatie en opdrachten rondom de te behandelen thema's en na de cursus ontvangen de deelnemers hun Paardenkracht voor pubers-diploma

Tijdens de pauze krijgen de kinderen wat te eten en te drinken. 

! NB Speciale voeding- en dieetwensen graag tijdig doorgeven

Er wordt vooral in de praktijk geoefend met de paarden. Het bijzondere van de paarden is dat zij onbevooroordeeld reageren op datgene wat er ter plekke gebeurd. Als een kind bepaald gedrag laat zich, dan zal het paard daarop zuiver en eerlijk reageren. Het kind krijgt directe feedback over wat zijn gedrag teweeg brengt en kan daarvan in een veilige omgeving leren.

Wie geeft de cursus

De cursus wordt gegeven door mij,  Annette, gediplomeerd sociaal pedagogisch werker en EAC coach en Paardenkracht voor pubers -docente en tevens gediplomeerd EAC coach Merrelin Verschoor van Paardenkern, .

Locatie

Stompetoren - Noord Holland

Kosten

De cursus kost €295,- inclusief werkboek, diploma en versnaperingen

Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@paardenkern.nl