Content Coaching
Persoonlijke groei in de buitenlucht
 

Drakentemmer

Workshop & Coaching op weg naar succesvolle gedragsveranderingen


Ons brein is complex. Het bestaat uit ingewikkelde structuren en verbindingen en de meeste geheimen van het wonder dat Brein heet moeten nog ontrafeld worden.

Grofweg kun je ons brein in 3 delen onderverdelen: het mensbrein, het zoogdierbrein en het reptielbrein. Ieder deel heeft zijn eigen unieke en onmisbare taken en verantwoordelijkheden. Het ene deel kan niet zonder het andere. En toch proberen dat dagelijks.

In de westerse wereld ligt de focus voornamelijk op het mensbrein, de grote grijze massa, de neocortex.

We schrijven wijsheid toe aan de kennis die we hierin vergaren en de delen die emotie en intuïtie regelen zijn daaraan ondergeschikt of worden genegeerd. Waarmee we eigenlijk zeggen dat die delen van ons brein niet voldoen. Waarmee we helaas ook zeggen dat wij zelf niet voldoen. 

Dit wekt de Draak. En we weten allemaal wat er gebeurd als je een draak wekt.


De Draak is los!! Daar komt gedonder van!

 

De BurnOutMaatschappij is een feit. 

De breindelen die we het liefst negeren, besturen zeer belangrijke zaken zoals onze driften, gevoelens, energie en sociale behoeften. Het laat ons de meest wonderlijke en interessante dingen doen, vaak op onbewust niveau. Dit deel van ons brein gedraagt zich als een reptiel, als een draak: Het is oersterk, angstig en achterdochtig en bewaakt jouw grootste schatten alsof zijn leven ervan af hangt. Niemand mag de schatkamer in, zelfs jij niet.

Hij weerhoudt ons dagelijks van succesvolle gedragsveranderingen. Hij maakt stoppen met roken of snoepen belachelijk moeilijk en houdt op alle vlakken van je leven de boel graag in stand zoals het nú is. Ook gedrag waar je verdrietig en ongelukkig van wordt. Van wijze of verstandige besluiten en nieuwe indrukken moet hij niks hebben. De Draak is degene die maakt dat we allemaal regelmatig tegen onszelf roepen "Ik ben toch niet achterlijk?!  WAAROM LUKT HET ME DAN NIET???". 

De Draak is pure wetenschap in een ludiek metafoorlijk jasje met een stevige knipoog.

Maar geloof me, de Draak is echt. Hij is wakker, pislink en diep geworteld in het oudste en krachtigste deel van jouw brein… Hij heeft jou stevig in zijn greep en bepaald zelfs op dit moment wat je doet en laat.

Maar gelukkig zijn draken ook te temmen. Getemde draken werken mét i.p.v. tegen jou en helpen fijne dromen en wensen te realiseren. Getemd zijn ze namelijk nog vele malen krachtiger dan ongetemd.

Maar let wel, lieve mensen, draken temmen is niet voor iedereen.

Drakentemmers zijn bad-ass'en met een absurd grote hoeveelheid moed, kracht, vertrouwen en liefde in hun donder. Drakentemmers kennen angst, maar laten zich daar nooit door weerhouden.

The world needs more drakentemmers!

Tem je Draak en kom tot inzichten. Tem je Draak en kom tot grote hoogte. Tem je Draak!

Volle angst vooruit 


Ja, ik wil me graag aanmelden voor de workshop DRAKENTEMMER

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn