Content Coaching
Persoonlijke groei in de buitenlucht
 

Coaching met behulp van paarden

Unieke werkwijze 

Coachen met de inzet van paarden is een fijne en zeer effectieve manier om jezelf bewust te worden van de vaste patronen in je leven. Die bewustwording is een eerste stap bij het starten van nieuwe, beter voelende patronen en gedragingen. 

Tijdens de omgang met het paard komen allerlei zaken die we in het dagelijks leven tegenkomen op een natuurlijke manier aan de orde: communicatie, assertiviteit, creativiteit, leiderschap, relaties, vertrouwen, grenzen en probleemoplossend vermogen etc. Dit laat zich overigens niet plannen. Er ontstaat tussen jou en het paard wat er ontstaat. Er is geen goed of fout.  

Je hebt tijdens de sessie de vrijheid om te oefenen en te experimenteren met oud én nieuw gedrag. Het paard zal je geduldig en zonder oordeel laten zien welk effect jouw gedrag heeft op jouzelf en op jouw omgeving.


Hoe doen paarden dat dan?

Paarden hebben een zeer sterk sociaal instinct en ze zijn vrij van oordeel. Ze kennen en hebben geen verwachtingen, simpelweg omdat ze alleen maar in het hier en nu kunnen zijn. Iets wat mensen veel moeilijker afgaat o.a. omdat ons enorme denkvermogen verleden, heden én toekomst kent en dit onbedoeld ruis op de lijn veroorzaakt.

Paarden hebben dat dus niet. Ook zijn zij hun oerinstinct als prooidieren nooit verloren en zijn daardoor meesters in het 'lezen' van de energie in hun omgeving met als doel hun eigen veiligheid te waarborgen. Dit maakt dat een paard altijd puur zal reageren op hoe jij je voelt en gedraagt. In dat ene moment. Telkens weer. 


Wat kun je verwachten?

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en vindt nooit op, maar altijd naast het paard plaats. Je hoeft dus absoluut geen ervaring met paarden te hebben. 

De sessie start met een intake, waarin een eventuele coachvraag besproken of geformuleerd wordt. 

Dan is het tijd om naar het paard, of paarden, te gaan. De coachee (degene die gecoacht wordt door mij en het paard) krijgt één of meer oefeningen om uit te voeren met het paard. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen ontstaan er, als vanzelf, metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven. Mijn rol als coach is hierin niet sturend en ik geef tijdens de oefeningen geen instructies of advies. Een paardencoach observeert het gedrag, de signalen en reacties van zowel de coachee als het paard. 

Na de oefening geef ik de observaties aan de coachee terug en samen onderzoeken we de 'vertaling' naar het dagelijks leven.  


Voor wie?

Paardencoaching is geschikt voor iedereen. Het leent zich uitstekend voor zowel individuele trajecten als (zakelijke) teamsessies of duocoaching. 

Als je behoefte hebt aan bewustwording en het openbreken van oude patronen is paardencoaching de meest effectieve vorm van coaching.

Wil je kennismaken met de fascinerende manier van coaching of heb je nog vragen neem dan  hier contact met me op. 


Waar? 

Den Ilp 133-A, Den Ilp Stal de Vries & Stijg Coaching

   

Route naar locatie Den Ilp:


Gecertificeerd en geregistreerd

De opleiding Equine Assisted Coach is een door de NOBCO/EMCC geaccrediteerde opleiding van Educatief Centrum Keulseweg, Pijnacker. Ik ben geregistreerd bij KREAC als gecertificeerd paardencoach. Wil je meer over de opleiding of de registratie weten? Klik dan hier voor meer informatie.


Coaching op het eigen locatie met een eigen paard is tevens mogelijk. Laten we de mogelijkheden bespreken.

EAC Locatie Uitgeest/Alkmaar 

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn